در تابستان از خواص انبه و هسته انبه برای سلامتی غافل نشوید
در تابستان از خواص انبه و هسته انبه برای سلامتی غافل نشوید
انبه میوه گرمسیری است که در نواحی جنوبی کشور به وفور یافت میشود و مواد معدنی فراوانی دارد. انبه سرشار از ویتامین A، ویتامین دی، ویتامین سی، ویتامین ای و ویتامین گروه ب میباشد. از این رو به پادشاه میوهها معروف است. انبه متعلق به 4000 سال پیش و از پر مصرفترین میوههای جهان در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است. این میوه به نام سافدا نیز معروف است و در هند رشد میکند. درخت انبه همیشه پر بار و سبز است. انسانها حدود 300 یا 400 سال بعد از میلاد دانههای انبه را از آسیا به خاورمیانه، آمریکای جنوبی و شرق آفریقا آوردند و کشت آن برای اولین بار در آسیای شرقی، مالزی و شرق آفریقا انجام شد.
انبه میوه اصلی و ملی کشور هند، فیلیپین، پاکستان و همچنین درخت ملی در بنگلادش، انبه است. از برگها و میوه این گیاه برای تزئین جشنوارهها، مراسمهای مذهبی، مراسم عروسی و جشنها استفاده میشود.
همچنین قبلا در مجله تیجور برای دوستداران گل و گیاه، مقاله نحوه کاشت هسته انبه و برای دوستداران دسر و آبمیوه، مقاله نحوه تهیه شیر انبه در مدلهای مختلف اسموتی و دسر را تهیه کردهایم که میتوانید از آنها استفاده کنید.
در ادامه این مقاله نیز به طور کامل خواص انبه، خواص هسته انبه و خواص پوست انبه را بررسی کردهایم. همراه ما باشید.
خواص انبه
خواص انبه بر روی بدن و سلامتی بسیار زیاد است. مهمترین خواص انبه برای پوست، مو و بارداری است. انبه به همان مقدار که میوه خوشمزهای است به همان میزان دارای مواد معدنی، آنزیمها و ویتامینهای مفید برای بدن و سلامتی آن دارد از همین رو به آن پادشاه میوهها میگویند. این میوه شیرین و خوشمزه دارای انواع کاروتنوئیدهای (کاروتنوئیدها رنگدانههای زرد و نارنجی هستند که در میوهها و سبزیجات یافت میشوند و با مصرف آنها وقتی وارد بدن میشوند جذب مواد مغذی را بالا میبرند) مختلف است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
خواص انبه زرد
- خواص انبه زرد بر روی قوای جنسی
بر روی موشها تحقیقاتی انجام شد که نشان میدهد مصرف انبه باعث بالا رفتن میل جنسی میشود زیرا انبه منبعی غنی از ویتامین A است.
- خواص انبه در تقویت بینایی
انبه به خاطر ویتامین A که در خود دارد باعث حفظ سلامت دندانها، استخوانها، پوست، بافتهای نرم بدن، غشای مخاطی و از همه مهمتر تقویت بینایی چشمها میشود.
- خواص انبه بر روی زیبایی پوست
انبه باعث ساخته شدن رنگدانههای مفید برای پوست میشود که برای از بین بردن جوشها نیز موثر است. همچنین مصرف انبه باعث میشود رنگ پوست شما روشنتر شود.
- خواص ضد سرطانی انبه برای خانمها
مصرف مداوم انبه جلوی صدمات رادیکالهای آزاد را میگیرد و از ابتلا به سرطان رحم جلوگیری میکند و همچنین خطر ابتلا به سرطان سینه را نیز کاهش میدهد.
خواص انبه بر درمان بیماریها
انبه فشار عصبی را کاهش داده و باعث تقویت حافظه و آرامش اعصاب میشود. انبه دارای اسید آمینه و تریپتوفان که عامل تولید سروتونین یا هورمون شادی در بدن است میباشد که همین امر باعث ایجاد آرامش فکری و روحی خواهد شد. انبه به خاطر گلوتامین اسیدی که دارد باعث بهتر شدن حافظه و تقویت تمرکز حواس نیز میشود.
- خواص انبه بر تقویت روده و معده و درمان اسهال
مواد مغذی موجود در انبه هضم را آسان کرده و روده را تقویت میکند. پوست انبه 15 تا 18 درصد دارای ماده تانن میباشد و دو بار در روز مصرف یک قاشق چایخوری پوست کوبیده انبه برای درمان اسهال مفید است.
- خواص انبه بر درمان بیماریهای گوارشی
انبه هضم غذا را راحتتر میکند. کسانی که مشکل معده و نفخ دارند حتما از انبه استفاده کنند.
- درمان سرفه با انبه
انبه در درمان تنگی نفس، سرفه، دردهای قولنجی و انواع سردردها موثر است.
- خواص انبه در کاهش کلسترول
انبه دارای فیبر، ویتامین c و پکتین (نوعی فیبر با منشا طبیعی) زیادی میباشد که باعث کاهش کلسترول خون خواهد شد.
- خواص انبه برای درمان کم خونی
انبه دارای ویتامین A یا بتاکاروتن میباشد که باعث تنظیم سوخت و ساز بدن و تقویت چشم میشود و افرادی که در طول دوران بارداری و عادت ماهانه دچار کم خونی میشوند بهتر است انبه مصرف کنند.
- خواص انبه بر لاغری و کاهش وزن
انبه خاطر فیبر بالا و کالری کمی که دارد، جلوی جذب چربی را میگیرد و باعث کاهش اشتها میشود که همین امر موجب کمک به لاغری و کاهش وزن در افرد میشود. همچنین پوست انبه از ذخیره شدن چربی در بدن نیز جلوگیری میکند و باعث کاهش وزن و لاغری میشود.
- خواص انبه در درمان سرماخوردگی
انبه دارای مقدار زیادی ویتامین A، ویتامین C و کاروتنوئید است که این ویتامینها برای درمان سرماخوردگی و پیشگیری از سرماخوردگی مفید هستند.
- خواص انبه برای قلب
انبه به خاطر مقدار زیادی پتاسیم، فیبر و انواع ویتامینها از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری کرده و ابتلا به آن را کاهش میدهد.
- خواص انبه در بارداری
انبه دارای مقدار زیادی آهن است که همین امر باعث درمان کمخونی در زنان باردار و همچنین رشد خوب جنین میشود و به خاطر فیبر و آب زیادی که دارد از یبوست در دوران بارداری جلوگیری میکند. انبه به علت وجود ویتامین C که دارد یک آنتی اکسیدان قوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار محسوب میشود و همچنین برای رشد جنین موثر است.
انبه به دلیل ویتامین B6 که در خود دارد باعث افزایش گلبولهای قرمز خون در زنان باردار و همچنین تشکیل سیستم عصبی جنین میشود. همین از تهوع و استفراغ صبحگاهی در دوران بارداری جلوگیری کرده و آن را کاهش میدهد. همچنین منیزیم و پتاسیم انبه از فشار خون بالا در دوران بارداری جلوگیری میکند.
- خواص انبه برای نوزادان و کودکان
برای کودکان زیر یک سال حتما از 6 ماهگی انبه را در وعده غذایی کودک بگنجانید. ویتامین A موجود در انبه موجب سلامت چشم کودک و تقویت بینایی در نوزادان و کودکان میشود و به هضم غذا کمک میکند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان میشود. ویتامین B6 موجود در انبه موجب تقویت حافظه نوزادان و کودکان میشود.
- خواص انبه بر رفع مشکلات دندان
انبه و هسته خشک شده انبه به عنوان یک خمیر دندان عمل کرده و مشکلات دندانی را رفع میکند و باعث استحکام لثه و از بین رفتن بوی بد دهان میشود.
- خواص انبه بر درمان سوختگیها
برای اینکه سوزش سوختگیها را کاهش دهید بهتر است برگهای انبه را بسوزانید و خاکستر آن را در ناحیه سوختگی بگذارید. این کار باعث تسکین سوزش سوختگی میشود.
خواص انبه در طب سنتی
- بسیار مقوی و تقویت کننده بدن
- تقویت کننده قوای جنسی
- درخشان کردن رنگ صورت
- خوشبو کننده دهان
- ادرار آور
- برطرفکننده یبوست
- حاوی مقادیر زیادی اسید گالیک برای ضدعفونی کردن سیستم گوارشی و هضم بدن
- تسویه کننده خون
- از بین برنده بوی بد بدن
- کاهش تب و حرارت بدن
- درمان اسهال
- درمان سردرد، تنگی نفس و سرفه
- مفید برای بواسیر
- رفع تشنگی
خواص هسته انبه برای پوست سر و مو
کودکان در حال رشد و نوجوانان و همچنین گاهی اوقات افراد میانسال و مسن با رایجترین مشکل مو یعنی شوره سر درگیر هستند. شوره سر به خاطر خشک شدن پوست سر اتفاق میافتد. برای این امر میتوانید از کره هسته انبه برای پوست سر خود استفاده کنید. انبه باعث میشود موی شما مستحکمتر و درخشانتر شود. اگر از ترکیب روغن خردل و کره هسته انبه استفاده کنید موجب کنترل ریزش مو، کنترل سفید شدن زودرس مو و از بین رفتن شوره سر میشوید.
خواص هسته انبه بر بیماری قلبی عروقی
هسته انبه اگر به میزان کافی و متعادل در سبد غذایی مصرف شود باعث کاهش فشار خون شده و از مشکلات قلبی و عروقی جلوگیری میکند. مصرف منظم پودر هسته انبه برای پیشگیری و بهبود مشکلات قلبی بسیار کمک کننده است.
خواص هسته انبه بر باروری زنان
در دوران بارداری زنان، هسته انبه میتواند مشکلات بسیاری از باروری را درمان کند. یک قاشق چای خوری از خمیر هسته انبه را داخل واژن بمالید. این خمیر به درمان و بهبود مشکلات التهاب واژن و ترشحات واژن کمک بسیاری میکند. هسته انبه به آرام شدن دیوارههای واژن بعد از بارداریهای متعدد نیز کمک میکند.
خواص هسته انبه بر بهبود گوارش
هسته انبه سرشار از فنولها و ترکیبات فنولیک است که به عنوان آنتی اکسیدان شناخته میشوند. از همین رو گزینه خوبی برای غلبه بر اسیدیته معده و بهبود وضعیت گوارشی خواهد بود.
خواص هسته انبه بر دهان و دندان
برای سلامت دندانها و پیشگیری از پوسیدگی دندان مقداری از پودر هسته انبه را روی مسواک ریخته و آن را مرطوب کنید و مسواک بزنید.
خواص هسته انبه برای دیابت
هسته انبه باعث تغییر آنزیمها در کبد و روده میشود که این کار باعث جذب کمتر گلوکز و در نتیجه کاهش سطح قند خون خواهد شد. هسته انبه همچنین باعث کاهش وزن بدن، چربی و اندازه دور شکم میشود.
خواص هسته انبه در برابر آکنه
یک لایه بردار پوست خوب برای از بین بردن آکنه و جای اکنه، هسته انبه است. هسته انبه را بعد از خشک شدن آسیاب و پودر کرده و با آب گوجه فرنگی مخلوط کنید تا خمیری شکل شود. سپس آن را روی صورت خود قرار دهید. بعد از آن پوست را به آرامی ماساژ داده و سپس با آب بشویید. این خمیر به لایه برداری پوست، باز شدن منافذ پوست و همچنین به بهبود آکنه کمک کرده و از قرمزی پوست نیز جلوگیری میکند. شما میتوانید از این لایه بردار به صورت روزانه استفاده کنید.
خواص هسته انبه برای مقابله با مشکلات گلو
برای درمان التهاب گلو و سرفه پودر هسته انبه موثر است. از هسته انبه به عنوان درمان خانگی برای دیفتری استفاده میشود. مقدار مناسبی از پودر انبه را داخل آب ولرم بریزید و آن را غرغره کنید.
خواص هسته انبه برای درمان اسکوروی (کمبود شدید ویتامین سی)
هسته انبه دارای ویتامین C میباشد و از همین رو برای درمان بیماری اسکوروی مفید است.
خواص هسته انبه برای مقابله با اسهال
مصرف 2 تا 3 بار در روز از پودر هسته انبه میتواند به بهبود اسهال و اسهال خونی کمک کند. میتوانید هر روز 1 تا 2 گرم از پودر هسته انبه استفاده کنید که بهترین طریقه مصرف آن همراه با مقداری عسل است.
خواص هسته انبه در تسکین درد نیش زنبور و عقرب
از پودر هسته انبه و آب انبه خمیر تهیه کنید و آن را روی نیش عقرب یا زنبور بگذارید. این کار به تسکین درد گزیدگی کمک میکند.
خواص هسته انبه برای مقابله با چاقی
هسته انبه به کاهش وزن و چاقی کمک میکند و باعث بهبود گردش خون و کاهش سطح کلسترول میشود. پودر انبه باعث افزایش سوخت و ساز بدن شده و از چاقی جلوگیری میکند.
خواص هسته انبه در بهبود کم خونی
استفاده از پودر هسته انبه به درمان کم خونی و افزایش هموگلوبین در خون کمک میکند. هموگلوبین مسئول انتقال اکسیژن است. با مصرف هسته انبه به درمان کم خونی کمک کنید.
خواص هسته انبه در بهبود خشکی پوست
اگر در نقاط حساس مانند اطراف چشم، گونهها و نواحی دیگر دچار خشکی شدهاید از کره هسته انبه استفاده کنید. کره هسته انبه به عنوان یک مرطوب کننده عالی برای پوست عمل میکند که البته میتوانید از آن برای لبها نیز استفاده کنید. .
مضرات هسته انبه
- هسته انبه جزو گرمیجات محسوب میشود و برای کسانی که مزاجشان گرم است مناسب نیست.
- هضم انبه برای برخی از افراد دشوار است که باید در مصرف آن دقت کنند.
- ممکن است بعضی افراد با خوردن هسته انبه نفخ کنند که بهتر است هسته انبه را با زنجبیل بخورند.
طرز تهیه پودر هسته انبه
مغز هستههای خشک شده انبه را با آسیاب پودر کرده و مصرف کنید.
خواص هسته انبه گیلان
- در نگاه طب سنتی مغز هسته انبه سرد و خشک است.
- خوردن مغز هسته اسهال را برطرف میکند.
- به درمان سرماخوردگی کمک میکند.
- سرفههای سخت و خشک را درمان میکند.
- به درمان بواسیر خونی کمک میکند.
- مغز هسته انبه کرمکش روده است.
- آسم و تنگی نفس را درمان میکند.
- ضد استفراغ است.
چگونه تلخی هسته انبه را بگیریم
- به دلیل اینکه هسته انبه تلخ است نمیتوان آن را جوید ولی میتوانید آن را رنده کرده، خشک و آسیاب کنید و سپس مصرف کنید.
- همچنین برای استفاده میتوانید مقداری از آن را با یک لیوان آب قاطی کرده و میل کنید.
انبه سبز
انبه سبز مانند انبه زرد و نارنجی خواص زیاد و بینظیری دارد و در فصل گرم سال به خوبی رشد میکند.
خواص انبه سبز
- خاصیت آنتی اکسیدانی
- خواص ضد پیری
- غنی از ویتامین c
- مفید برای بیماریهای لثه
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- جلوگیری از حالت تهوع در مادران باردار
- کاهش وزن
- درمان سوزش سر دل
- خواص ضد باکتریایی
- کمک به حفظ کبد سالم
- حفظ فشار خون نرمال
- حفظ ضربان قلب نرمال
- مفید برای سلامت چشم
- مفید برای مو
- مفید برای سلامت پوست
- بهتر کردن عملکرد گوارش
- جلوگیری از یبوست
- جلوگیری از دیابت
- جلوگیری از آسم
- کمک به سلامت استخوانها
خواص برگ انبه
- برگ انبه خواص بسیار زیادی دارد که برای دیابتیها بسیار توصیه میشود. برگ انبه از فشار خون جلوگیری کرده و برای درمان آسم، عفونتهای گلو و دیگر بیماریها مفید است. برگ انبه برای درمان بیماری اسهال خونی و رودهها بسیار مفید است. از برگ انبه برای کم کردن التهاب سوختگی و نیز برای درمان گوش درد استفاده میشود. این تنها خاصیت برگ انبه نیست بلکه خواص دیگری نیز دارد. برگ انبه سرشار از ویتامین A, B, C است.
- برگ انبه سنگهای کیسه صفرا و کلیه را دفع کرده و از به وجود آمدن آن جلوگیری میکند.
- برای بیقراری نیز مفید است و از اضطراب و استرس جلوگیری میکند. با نوشیدن دو تا سه فنجان چای برگ انبه اضطراب و استرس خود را کاهش دهید.
- برای درمان مشکلات تنفسی میتوانید برگ انبه را به همراه عسل بجوشانید تا معجون درست شود و سپس برای درمان سرفه، آسم و برونشیت از آن استفاده کنید.
- برگ انبه در درمان اسهال خونی
برای درمان این بیماری باید برگهای آن را در آفتاب خشک کرده و سپس پودر کنید و آن را با آب مخلوط کرده و در روز 2 الی 3 بار بنوشید.
- برگ انبه برای تسکین درد گوش
درد گوش از دردناکترین دردها به شمار میرود. شما میتوانید یک قاشق چای خوری از پودر برگ انبه را برای تسکین درد گوش استفاده کنید.
- برگ انبه برای درمان سکسکه
برای اینکه سکسکهتان را درمان کنید میتوانید برگهای انبه را دود کنید. این کار نه تنها سکسکه شما را برطرف میکند بلکه مشکلات گلو را نیز درمان میکند.
- برگ انبه برای جلوگیری از بیماری مختلف شکمی
درد شکم بیماری رایجی است. برای اینکه رودههای سالمی داشته باشید میتوانید هر شب برگهای انبه را در آبگرم بگذارید و آنها را بخیسانید و هر روز صبح ناشتا آن را میل کنید.
خواص شیر انبه
- مفید برای افراد کمخون
- تقویتکننده بینایی
- استحکام بخشیدن به استخوانها
- کنترل فشار خون
- مفید برای سلامت قلب
- مفید در زمان بارداری
- تقویت قوای جسمی و جنسی