روشهای گفتار درمانی کودکان در منزل
روش های گفتار درمانی کودکان در منزل
گفتار درمانی به روشی از درمان گفته میشود که موجب بهبود گفتار کودک و توانایی او در درک زبان و همچنین استفاده از زبان، حتی در ارتباط فیزیکی و غیر کلامی میشود.
برخی از کودکان 4 ساله ،توانایی صحبت کردن را دارند، لیکن در ادای کلمات ناتوانند و با مشکل مواجه هستند، چنین کودکانی توانایی ندارند که افکار خود را در قالب یک جمله کامل ادا کنند، زیرا کلمه ها یا هجا های صوتی را شکسته تلفظ میکنند. این امر، باعث ناکامی در داشتن گفتگوی صریح و آشکار آنان میشود، چنین مشکلاتی در نهایت به یک مانع بزرگ، برای برقراری ارتباط لفظی کودکان با دیگران به شمار می رود و در برخی از موارد می تواند موجب پایین آمدن اعتماد به نفس اطفال نسبت به خود شود و امید برای آینده را از بین ببرد. مسائل و مشکلات اینچنینی را می توان از طریق گفتار درمانی مورد آزمایش، بررسی و درمان سریع قرار داد.
آموزش گفتار درمانی برای کودکان 2 ساله
گفتار درمانی چیست و کدام کودکان نیاز به گفتار درمانی دارند. گفتار درمانی، روشی است که به واسطه آن بر توانایی کودکان در تشخیص و بهبود گفتار وی و نیز غلبه بر مشکلاتی مانند بیان ضعیف،اختلالات واجی و صدا و اختلال (تکرار صدا، کلمه یا عبارت) متمرکز می شوید.
گفتار درمانی کمک می کند تا کودک بتواند بیان بهتری از طریق زبان کلامی و غیر کلامی خود داشته باشد.
این تمرکز بر روی تفسیر و ادا شدن صحیح و شکل دادن به صداها، کلمات و واج ها قرار دارد.
کودکانی که مبتلا به مشکلات گفتاری اند به دلیل اعتماد به نفس پایین، اکثرا در سخن گفتن از روحیه ی پایینی برخوردارند و تمایل زیادی برای صحبت کردن در جمع را ندارند.
مسئولیتگفتار درمانی کمک به این کودکان در جهت مواجهه با این مشکل است. کودکانی که با این مشکل روبرو هستند توانایی کنترل حجم صدای خود را نداشته و یا با سختی همراه است. زیرا معمولا یا از پایین ترین میزان حجم صدای خود استفاده میکنند و یا از بالا ترین میزان حجم صدایشان.
در گفتار درمانی تمرکز اصلی بر میزان حجم صدای تولید شده برای رفع ناهنجاری های گفتاری از اصول اصلی محسوب میشود و بسیار قابل توجه و اهمیت است.
روش های آموزش گفتار درمانی برای کودکان در منزل
برای کودکانی که در گفتارشان اختلالاتی دارند، انتقال پیام به دیگران با استفاده از جملات، کلمات و نوشتن با دشواری های بسیاری صورت میگیرد.
گفتار درمانی همچنین تلاش می شود کودکان گرامر را صحیح و درست بکار ببرند و کلمات را در قالب یک جمله بیان کنند و حوادث را به طور کامل توصیف کنند. و این را به صورت مداوم تمرین کنند. به طور کلی میتوان گفت کودکانی که تمایلی به صحبت کردن ندارند یا صحبت کردن آنان با وقفه همراه است. باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند. اما تمام این دلایل بدان معنا نیست که کودک شما نیاز به گفتار درمانی دارد.
راه های تشخیص نیازمندی کودکمان به گفتار درمانی چیست
در اینجا به چند معیار جهت تشخیص و دانستن اینکه کودک دلبندتان در چه سطحی از مشکل های ذکر شده نیاز به گفتار درمانی دارند اشاره میکنیم.
1. کودکتان نیازمند گفتار درمانی است زیرا دیگران به سختی متوجه میشوید که فرزندتان چه می گوید.
فرزند شما در ترجمه افکار خود و یا در سخن گفتن ،با کلمات، مبارزه می کند و با آنان درگیر میشود.
سخن گفتن کودکتان با لکنت، طولانی شدن، تکرار و بلوک ها، مختل می شود و کلمات مانند مانعی بر سر راه فرزندتان است.
فرزند شما دارای نقصان بسیاری در مهارت های اجتماعی، مانند برقراری ارتباط مستقیم، دوست داشتن، مشارکت با دیگران و یادگیری مهارت های بازی و... است.
2. ممکن است کودک شما کلمات را به خوبی و با آرامش تلفظ کند و حتی توانایی خواندن را نیز به خوبی داشته باشد و بسیار سریع بخواند. ولی ممکن است همچنان برای استفاده از زبان و مهارت های صحیح و عملی بکارگیری آن در تعاملات اجتماعی، گفتگو، رفع نیازهای ساده و یا یافتن دوستان جدید نیازمند گفتار درمانی باشد.
3. کودکتان امکان دارد به علت شرایط پزشکی و یا ناتوانی مانند اوتیسم یا اختلال شنوایی نیز نیازمند به گفتار درمانی باشد زیرا این بیماری ها نیز با تحت تاثیر قرار دادن توانایی برقراری ارتباط موجب بروز مشکلاتی می شود.
در صورت مشاهده موارد ذکر شده در بالا، میتوانید به آسیب شناس گفتار زبان (SLP) ، مراجعه و با او مشورت کنید.