تهران

راههای افزایش اعتماد به نفس در دانش آموزان ابتدایی

افزایش اعتماد به نفس در دانش آموزان ابتدایی
هنگامی که دانش آموزان ابتدایی پا به مدرسه می گذارند تصوراتی لذت بخش از مدرسه و معلمان دارند، روزها با شادی و خوشحالی به سوی مدرسه قدم بر می دارند لیکن اگر همواره به دلایلی دانش آموز مورد سر خوردگی قرار گیرد دیگر همان دانش آموز پر نشاط و درس خوان نخواهد بود و از اعتماد به نفس پایین برخوردار خواهد شد.

عدم اعتماد به نفس در دانش آموزان ابتدایی

تا به حال با خود اندیشیده اید دانش آموزان برای چه به مدرسه می روند؟ برای چه تلاش می کنند؟
مدرسه جایی است برای تلاش و تکاپو، بهترین مکان برای پرورش نکات قوت دانش آموزان و کشف استعدادهای آنها. اگر دانش آموز مدام به دلیل گرفتن نمره کم مورد سرزنش قرار گیرد و همواره هر بار با تنبیه و مجازات والدین مواجه شود، با نوعی سرخوردگی و احساس ضعیف بودن مواجه می شود ، به عنوان مثال تصور کنیم دانش آموزی روزی سه چهار ساعت از وقت خود را برای مطالعه می گذارد لیکن باز با نمرات کم مواجه می شود، ساعت مطالعه خود را زیاد می کند ولی با این حال باز با نمرات کم روبرو می گردد.

 

عدم اعتماد به نفس در دانش آموزان ابتدایی

این دانش آموز تمام تلاش خود را برای موفقیت و سربلندی به کار می گیرد ولی شاید کشش ذهنی وی در همین حد است و بایستی با یک مشاور تحصیلی مشورت نمود نه اینکه هر بار با گرفتن نمره کم با مجازات روبرو شود، مجازات برای دانش آموزان فراتر از یک سم کشنده است که هر بار بر سم آن افزوده می شود.به خاطر داشته باشیم تنبیه همیشه آخرین راه مجازات است، با هم فکری و همدل بودن بسیاری از غیر ممکن ها ممکن می شود.

 

اعتماد به نفس دانش آموزان ابتدایی


تقویت اعتماد به نفس در دانش آموزان ابتدایی

 

  1. در هنگام برخورد با دانش آموزان ابتدایی و هم صحبتی با آنان هیچ گاه به طور مستقیم ناتوانی آنان را بازگو نکنید و سعی کنید تا جایی که امکان دارد از توانایی های دانش آموزان سخن گفته و در جهت شکوفایی استعداد وی همراه و همدل او باشید.
  2. اگر دانش آموز دست به کاری زد و در آن کار به موفقیت رسید تلاش نمایید تا به تجربه های موفقیت آمیز دست یافته و آن تجارب را افزایش دهد.
  3. با ارائه مثال و بازگو کردن از یک رفتار مناسب دانش آموز را با الگوهای رفتاری درست و به جا آشنا سازید.
  4. برای تقویت و افزایش اعتماد به نفس در دانش آموزان همواره سعی کنید با ملایمت و مهربانی با آنان برخورد نمایید.
  5. اگر دانش آموز نظری داشت در عین حال که نظر او منطقی و اصولی نیست به نظر وی احترام بگذارید تا بتواند اجازه ابراز نظرات خود را داشته باشد، اگر نظر او اصولی نباشد و شما به او تذکر دهید در دیگر موارد همواره سعی خواهد کرد نظری ندهد تا با ناامیدی مواجه نگردد.
  6. هیچ گاه نظرات و هدف های خود را به دانش آموزان تحمیل نکنید.
  7. اکثریت مردم در هنگام سر و صدای زیاد فرزند خویش، وی را با انواع حرف های خرافاتی می ترساند تا موجب ساکت شدن فرزند خویش گردد که این کار روشی غیر اصولی است و موجب می شود تا در زمان درس و مدرسه نیز دانش آموز هر گاه آن حرف های خرافاتی به گوشش خورد احساس ترس داشته باشد.
  8. هیچ گاه بین دانش آموزان به خصوص دانش آموزان دوره ابتدایی تبعیض و تفاوت قائل نشوید و با آنان یکسان رفتار نمایید.
افزایش اعتماد به نفس در دانش آموزان


افزایش اعتماد به نفس در دانش آموزان ابتدایی

  1. زمینه های کسب تجربه های جدید را برای دانش آموزان فراهم نمایید.
    اگر دانش آموز احساس مستقل بودن داشته باشد همواره تلاش خواهد نمود به والدین یا معلمان خود نشان دهد فردی قوی و با استعداد است و اگر در برخی موارد که خود دانش آموز می خواهد تکالیف خود را به تنهایی انجام دهد به جای اینکه بگوییم تنهایی از پس آن کار بر نمی آیی او را تشویق کنیم و اجازه ی آزمودن خویش را به وی دهیم بهتر است.اگر در آخر با شکست مواجه شد اشکالی ندارد نباید وی را سرزنش کنید به جای سرزنش بهتر است کاری را که قصد انجام آن را داشته کمک کنید تا با همکاری شما انجام داده و به موفقیت برسد. 
  2. برای افزایش اعتماد به نفس دانش آموزان تحمل آنان را برای مواجه شدن با ناکامی ها ( چه ناکامی های تحصیلی و چه غیر تحصیلی) تقویت کنید.
  3. به دانش آموزان در حد توانایی و ظرفیت آنان مسئولیت دهید.
    اگر به دانش آموز فراتر از توانایی وی مسئولیتی سپرده شود بدیهی است با شکست مواجه خواهد شد و هر بار شکست نیز باعث پایین آمدن اعتماد به نفس و آسیب دیده روحیه وی می گردد.
  4. همیشه چیزی را که می خواهد در اختیار وی قرار ندهید.
    اگر دانش آموز برای رسیدن به چیزی که می خواهد تلاش نماید ارزش به دست آوردن آن را می داند.
  5. برای افزایش اعتماد به نفس دانش آموزان با آنان مثل یک دوست صمیمی و مهربان برخورد کنید تا او نیز برای بازگو کردن برخی مسائل نزد شما خوفی نداشته باشند.

     
اعتماد به نفس دانش آموزان ابتدایی


بسیاری از والدین بر این باور هستند که دانش آموز ابتدایی هنوز در سن کودکی است و چیزی متوجه نمی شود نباید او را تحت فشار قرار داد و هر چه را که اراده می کند باید سریع و آسان در اختیارش قرار داد، این روش اصلا صحیح نیست زیرا بسیاری از شخصیت فرد در دوران کودکی و نوجوانی شکل می گیرد پس بایستی مراقب تربیت فرزند خویش باشید.
 

مطلب مفید بود؟
2
0
اشتراک گذاری:
مطالب پیشنهادی