تهران

کاشت مو چه عوارض و خطرات جدی را به دنبال دارد ؟

معرفی عوارض جانبی کاشت مو
در حال حاضر بسیاری از افراد کاشت مو را بهترین گزینه برای نجات از ریزش مو و کچلی می دانند و به کاشت مو به روش های مختلف روی می آورند . برخی از افراد بعد از کاشت مو احساس راحتی کرده و مشکلی ندارند اما عده ای دیگر با عوارضی مواجه می شوند که در این مطلب آنها را بررسی می کنیم .

بسیاری از افراد کاشت مو را بهترین گزینه برای نجات از ریزش مو و درمان کچلی می دانند . به همین خاطر آمار افرادی که برای کاشت مو به کلینیک ها مراجعه می کنند ، به سرعت رو به افزایش است . این روش درمان نیز عوارض خود را دارد . از این رو در این بخش از سایت تیجور قصد داریم تا شما را با خطرات کاشت مو آشنا کنیم .

 

آشنایی با عوارض جانبی کاشت مو
خطرات و عوارض جانبی کاشت مو

آشنایی با عوارض جانبی کاشت مو

عوارض جانبی کاشت مو به شرایط جسمانی افراد بستگی دارد . برخی از افراد بعد از کاشت مو مشکل خاصی ندارند و سریعا بهبود می یابند ، اما گروه دیگر ممکن است با برخی از عوارض آن روبرو شوند و سلامتی آنها به خطر بیافتد .


خونریزی شدید

تنها 1.37 درصد از بیماران موقع عمل جراحی خونریزی شدیدی دارند که بخاطر خطا و بی تجربگی جراح اتفاق می افتد. کاشت مو به هر روشی که انجام شود با کمی خونریزی همراه است خونریزی هم در ناحیه برداشت و هم در ناحیه کاشت روی می دهد . در این مواقع با قرار دادن یک گاز استریل بر روی پوست سر جلوی این خونریزی گرفته می شود . ولی اگر خونریزی ادامه داشت حتما باید به پزشک مراجعه شود.


زخم شدن

معمولا محلی که اهدای مو انجام شده ، زخم های برآمده یا عرضی به وجود می آیند . زخم های برآمده به ندرت شکل می گیرند . اما از طرفی 15 درصد بیماران به وجود آمدن زخم های عرضی مبتلا می شوند . در چنین شرایطی بیمار چاره ای ندارد جزء این که تا زمان بهبود زخم ها ، با حالت دادن موها آن ناحیه را پوشش دهد تا در معرض دید نباشد .


ایجاد تورم بعد از عمل جراحی

تورم از عوارض رایج کاشت مو است که بیشتر بیماران بعد از عمل آن را تجربه می کنند . مایع میان بافتی بعد از عمل جراحی در زیر پوست جمع می شود به خاطر همین موضع مورد نظر ورم می کند . محلی که روی آن عمل جراحی صورت گرفته دچار خارش می شود . علت به وجود آمدن این عارضه همچنان نامشخص است . اما تحقیقات بین المللی انجام شده نشان می دهد که 42.47 درصد از بیماران به تورم بعد از عمل مبتلا می شوند .  برای بر طرف کردن تورم مایع میان بافتی را خارج می کنند . خوشبختانه بیمار با گذراندن چند مرحله در زمان کوتاهی بهبود می یابد .


نازک شدن تارهای مو

کاشت مو باعث نازک شدن موهای ناحیه ای می شود ، که از آن جا مو برداشته شده است . این مسئله بسیاری از بیماران را نگران می کند . چون آنها از ریزش و کم پشت شدن موهای خود ترس دارند . باید بگوییم که جای هیچ نگرانی نیست چون بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی رشد و ضخامت موها مجددا به حالت طبیعی خود بر می گردد .


التهاب فولیکول مو

یکی دیگر از عوارض رایج کاشت مو ، التهاب فولیکول مو می باشد . یعنی ممکن است ناحیه ای که کاشت مو انجام شده ، زخم شود یا جوش بزند . در چنین حالتی بیمار به خاطر خارش موضع احساس ناراحتی می کند . تحقیقات نشان می دهد که تنها 23.29 درصد از افراد از به وجود آمدن این عارضه رنج می برند .


خارش موضع

شکاف های خیلی ریزی موقع کاشت مو روی پوست سر به وجود می آیند . به خاطر همین تعداد زیادی از فولیکول های مو آسیب می بینند . این امر باعث می شود که موضع تحت عمل جراحی دچار خارش شود . بیماران در چنین شرایطی هرگز نباید موضع را با خاراندن تحریک کنند . چون ممکن است باعث کنده شدن زخم های ناحیه عمل شده و دوره ی بهبود و درمان را افزایش دهند . برای از بر طرف کردن خارش می توان از شامپوهای مخصوص که معطر نیستند استفاده کرد .

 

لیکن پلانوپیلاریس (LPP) چیست
معرفی عارضه لیکن پلانوپیلاریس (LPP)

لیکن پلانوپیلاریس (LPP)

در صورتی که عارضه ی التهاب فولیکولی حاد شود به آن لیکن پلانوپیلاریس می گویند . این عارضه باعث می شود که فولیکول های مو بیشتر ملتهب شوند و زخم های زیادی در ناحیه ی کاشت مو به وجود آیند . در نتیجه ریزش موهای یک ناحیه وخیم تر می شود . تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می دهد لیکن پلانوپیلاریس عارضه ی نادری است که افراد بسیار کمی به آن مبتلا می شوند .


ایجاد کیست ها

اگر حجم موهایی که کاشته می شود زیاد باشد ، احتمال به وجود آمدن کیست در ناحیه ی کاشت افزایش می یابد . این کیست ها اندازه های متفاوتی دارند و رنگ آنها بنفش می باشد . جای نگرانی نیست این کیست ها بعد 2 الی 3 هفته از بین می روند.

ریزش مو

امکان دارد بعد از عمل پیوند موی طبیعی سر مو های پیوند زده شده  ریخته شوند اما این یک فرایند طبیعی است و ریشه مو به جای خود باقیست فقط ساقه مو از دست  رفته است و یکی دو ماه دیگر موها دوباره رشد خواهند کرد . اما مسئله ای که در اینجا به عنوان عارضه معرفی می شود این است که امکان دارد دیگر موها ،که پیوند زده نیستند نیز دچار ریزش شود . اصطلاحا با این عارضه شوک ریزش مو گفته میشود . شوک ریزش مو به خاطر استرس ناشی از عمل و دوره بهبودی پس از آن است و بعد از عمل کاشت می توان آن را با دارو کنترل کرد.

سکسکه کردن

سکسه جزء عوارض رایج کاشت مو محسوب نمی شود . فقط 4 درصد بیماران ممکن است بعد از کاشت مو سکسکه کنند . سکسکه به خاطر تحریک شدن پایانه های عصبی در طول عمل جراحی به وجود می آید . در نتیجه شبکه ی عصبی گردن تحریک می شود . برای جلوگیری از به وجود آمدن سکسکه برای بیمار داروهای استروئیدی تجویز می کنند .


احساس بی حسی

تحقیقات بین المللی انجام شده نشان می دهد که بعد از کاشت مو 10 درصد بیماران احساس می کند که موضع تحت جراحی دچار بی حسی شده است . این بی حسی ممکن است تا هفته ها ادامه داشته باشد . اما با این حال آن را جزء عوارض موقت قرار می دهند . با گذشت زمان این بی حسی از بین می رود .

 

کاشت مو به چه افرادی توصیه نمی شود
موارد منع انجام کاشت مو

کاشت مو به چه افرادی توصیه نمی شود ؟

  • خانم هایی که ریزش شدید مو دارند .
  • در صورتی که ناحیه ی اهدا کننده پر پشت نباشد .
  • افرادی که قبلا به داشتن زخم های کلونیدی (زخم های برآمده و بزرگ) مبتلا شده اند .
  • افرادی که داروهایی مانند داروهای شیمی درمانی مصرف می کنند که باعث ریزش موهای آنها می شود .
  • گروهی از افراد که شاخه های موهای آنها به صورت غیر طبیعی رشد می کند .

 

در این مطلب با عوارض بعد از کاشت مو آشنا شدید . در پایان به شما توصیه می کنیم که قبل از انجام کاشت مو به پزشک متخصص مراجعه کرده و از او در این زمینه کمک و راهنمایی بگیرید .

مطلب مفید بود؟
1
0
اشتراک گذاری:
مطالب پیشنهادی