تهران

برنامه رژیم غذایی لاغری برای کودکان

رژیم برای لاغری کودکان
اگر کودک شما هم به چاقی مبتلا شده است و شما دنبال راه هایی برای کاهش وزن او هستید، این مقاله را مطالعه کنید تا روش هایی برای لاغر کردن او یاد بگیرید.

چاقی یکی از مشکلات دنیای جدید شناخته می شود که کودکان زیادی را هم درگیر خود کرده است. چاقی در کودکان، می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد، مهم این است که بدانیم چگونه باید جلوی چاق شدن بیشتر را گرفت و به کودک کمک کرد تا لاغر شود. 

در ادامه ی این مقاله به طور کامل به روش های مناسب برای کاهش وزن در کودکان می پردازیم.

کاهش وزن در کودکان
رژیم برای لاغری کودکان

 

برای لاغری کودکان چه کنیم؟

اولین چیزی که در لاغری و کاهش وزن باید به آن توجه شود، برنامه ی رژیم غذایی مناسب برای کودکان است. مواردی در زیر آورده شده اند که شما باید در انتخاب برنامه رژیم غذایی لاغری برای کودکان به آن ها توجه کنید.

 

به کودک اجازه دهید همان قدری که دوست دارد غذا بخورد.

بعضی پدر و مادر ها کودک را مجبور می کنند تا غذایش را تمام کند و ظرف غذایش را خالی کند. این کار کاملا اشتباه است و شما باید به کودک اجازه بدهید تا زمانی که احساس سیری می کند غذا بخورد. با این کار کودک یاد می گیرد تا هنگامی که سیر شد از غذا خوردن دست بکشد و پرخوری نکند. پرخوری یکی از دلایل عمده ی ابتلا ی کودکان به چاقی است که شما می توانید توانایی کنترل آن را با این روش به کودک تان آموزش دهید.

 

منابع غذایی در دسترس کودک تان را کنترل کنید.

اگر می خواهید کودک تان از خوردن غذاهای چاق کننده و چرب خودداری کند، پس بهتر است که این نوع مواد غذایی را اصلا نخرید و یا در دسترس آن ها قرار ندهید. بعضی والدین در خرید مطیع فرزندانشان می شوند و هر آن چه آن ها بخواهند برای شان می خرند اما شما نباید اجازه بدهید که کودک هر چه می خواهد بخرد و بخورد. اگر فرزند شما به غذا یا خوراکی علاقه دارد که شما آن را مناسب نمی دانید، سعی کنید آن را در فاصله های زمانی طولانی مثلا هر یک ماه یک بار برایش بخرید تا کودک حس تنبیه شدن و یا محروم بودن نداشته باشد.

کاهش وزن در کودکان
رژیم برای لاغری کودکان

 

به کودک حق انتخاب بدهید.

برای تهیه ی غذا به فرزندتان حق انتخاب بدهید و اجازه دهید تا از بین مواردی که شما میگویید، یکی از آن ها را انتخاب کند. با این کار هم غذاهای سالمی که شما به کودک ارائه می کنید مصرف می شود و هم این که به کودکتان حس احترام و عزت نفس می دهید چرا که شما به او اهمیت داده اید و نظرش را پرسیده اید.

 

به کودک تان آموزش تغذیه ی سالم بدهید.

شما باید از سنین کم به کودک تان آموزش دهید که تغذیه ی سالم چیست و چرا اهمیت دارد. از سنین کودکی ذائقه های غذایی در کودک شکل می گیرد و کودک حتی در دوران نوزادی یاد می گیرد  تا بعضی از غذا ها را دوست نداشته باشد و از بعضی ها لذت ببرد. برای این کار شاید مجبور بشوید تا روی برخی غذا ها پافشاری کنید و به او اصرار کنید، اما توجه کنید که نباید غذایی را به زور به او بدهید.

غذای سالم
لاغری کودکان با تغذیه ی سالم

 

حساب و کتاب نوشیدنی های کودک تان را داشته باشید.

برخی از نوشیدنی هایی که کودکان مصرف می کنند مانند نوشیدنی های صنعتی و غیر طبیعی، علاوه بر این که برای کودک فایده ای ندارند، موجب می شوند تا کودک چاق شود. بهتر است که برای کودک تان آبمیوه های طبیعی بگیرید که البته آن هم به مقدار زیاد لازم نیست. به عنوان مثال برای یک کودک پیش دبستانی روزانه یک لیوان آبمیوه کافی است.

 

شیرینی جات بیش از حد ممنوع!

بعضی از کودکان علاقه ی زیادی به شیرینی نشان می دهند و آن را بیش از حد مصرف می کنند. اگر چه گاهی خوردن شیرینی برای کودک مناسب است، اما نباید اجازه دهید که کودک به جای وعده های غذایی اصلی از شیرینی جات ها و دسر ها استفاده کند. به جای دسر های شیرین، سعی کنید در کنار غذا از سالاد ها و سبزی ها استفاده کنید.

 

با غذا به کودک تان ابراز علاقه نکنید.

بعضی از پدر مادر ها سعی می کنند تا با خریدن شیرینی مورد علاقه و یا درست کردن غذاهایی که کودک دوست دارد، حس علاقه شان را به او نشان دهند، در حالی که این کار از پایه غلط است و شما باید از روش های متعدد دیگری که برای ابراز احساسات وجود دارند استفاده کنید چرا که با این کار شما کودک یاد می گیرد تا با غذاها و خوراکی بر احساساتی مانند استرس، خوشحالی و ... غلبه کند که باعث می شود کودک پرخور و چاق شود. 

مصرف بیش از حد چاقی
رژیم برای لاغری کودکان

 

استفاده ی بیش از حد از کامپیوتر و تلویزیون ممنوع!

بر اساس تحقیقات انجام شده، کودکانی که تماشای تلویزیون را کاهش داده اند، توانسته اند درصد چربی بدن شان را هم پایین بیاورند. تماشای تلویزیون و بازی های رایانه ای، موجب می شوند تا کودک کم تحرک باشد و فعالیت بدنی چندانی نداشته باشد. هنگامی که استفاده از کامپیوتر یا تلویزیون را برای آن ها محدود می کنید، به آن ها این فرصت را می دهید تا روش های دیگری مانند بازی با دوستان و ... برای سرگرم شدن پیدا کنند و همچنین فعالیت های فیزیکی هم داشته باشند.

 

حواستان به خودتان باشد!

معمولا همه ی کودکان در سنین پایین، دوست دارند تا رفتار های والدین شان را تقلید کنند و پدر مادر ها الگوی فرزند های شان هستند. اگر شما به کودک تان بگویید تا غذاهای چرب نخورد ولی خودتان رعایت نکنید، نباید از کودک توقع داشته باشید تا به شما گوش کند! 

شما می توانید با انتخاب میان وعده های سالم و خوردن غذاهای سالم، عادات رفتاری غذایی سالم را به کودک تان بیاموزید.

مطلب مفید بود؟
2
3
اشتراک گذاری:
مطالب پیشنهادی