غذای مناسب افطار روزه داران در ماه مبارک رمضان چیست ؟
همان طور که می دانید وقتی غذا وارد بدن می شود ، مدتی وقت لازم دارد تا مراحل هضم را طی کرده و جوهر آن وارد خون شده و به سوی سلول های بدن روانه شود . این مدت زمان بر حسب نوع غذا و چگونگی آن متفاوت بوده و حداکثر از هشت ساعت تجاوز نمی نماید و چهار تا پنج ساعت هم وقت لازم است تا مواد مغذی غذا به سلول ها رسیده و خون از این مواد مغذی خالی شود تا گرسنگی واقعی شروع گردد . با شروع گرسنگی ین های منفی الکتریکی در خون پیدا می شود و وجود این ین ها منافع زیادی دارد که بهترین و اساسی ترین فایده ی روزه است مشروط بر این که از چهار تا پنج ساعت تجاوز ننماید . به همین دلیل است که روش تغذیه در ماه رمضان بسیار اهمیت دارد .
آیا می دانستید که روزه گرفتن باعث می شود تا گرسنگی چند ساعته ی خون شما بتواند چربی و فضولاتی را که در مدت یازده ماه در رگ ها و مویرگ های شما رسوب کرده است حل کرده و غشاء سلول های بدن شما را از سختی بدر آورده و نرم کرده و در نتیجه عوارض پیری را از بدن دور نماید و از بیماری های قلبی ، تصلب شرائین و فشار خون جلوگیری نماید .
برنامه غذای مناسب افطار روزه داران
در ماه مبارک رمضان افطار وعده ی شبانه محسوب می شود و بعد از اذان مغرب همه روزه داران روزه خود را باز می کنند . وعده غذایی که در زمان افطار مصرف می شود باید در گروه های اصلی غلات ، حبوبات ، لبنیات ، سبزیجات و میوه جات قرار گیرند .
بعد از چندین ساعت خودداری از خوردن غذا و نوشیدن آب باید ابتدا کمی معده را گرم نمایید و بهترین غذا برای افطار که پدران و مادران ما در گذشته اتخاذ کرده اند خوردن کمی آب گرم یا تناول یک عدد خرما همراه با یک لیوان شیر و یا چند کشمش است . بعد باید از غذاهایی استفاده نمائید که از مواد پخته و خام تشکیل شده باشد . در فصل تابستان بهترین غذا آبدوغ خیار می باشد . آبدوغ خیار دارای نان ، ماست ، خیار ، کشمش ، گردو و چند نوع سبزی خشک و تازه (معمولا سبزی های معطر) می باشد .
علاوه بر آبدوغ خیار شما می توانید از آش ها و سوپ های رقیق استفاده کنید ، چون جز غذاهای گرم و سبک هستند . ما در اینجا لیستی از انواع آش ها و سوپ ها را برای شما فراهم آوردیم .
انواع آش ها :
- آش رشته
- آش عدس
- آش جو
- آش سبزی
انواع سوپ ها :
- سوپ جو
- سوپ دال عدس
- سوپ مرغ
- سوپ ورمیشل
- سوپ شیر
- سوپ گوجه
- سوپ سبزیجات
خوردن شامی کتلت با نان و میوه های مختلف نیز در موقع افطار معمول است . اما خوردن میوه در شب آن گونه که صبح مفید است نیست ولی ضرری ندارد . مخصوصا مقدار کمی انگور بعد از افطار سودمند می باشد .
در موقع افطار نباید پرخوری کرد همچنین نباید بلافاصله خوابید بلکه باید کمی راه رفت . بین افطار و سحر نباید چیزی خورده شود . زولبیا و بامیه که در شب اول ماه مبارک رمضان معمول است ، غذای سنگینی است و معده های ضعیف به سختی آن را هضم می نمایند و همچنین خوردن آجیل و تنقلات دیگر بین افطار و سحر کاری خوبی نیست و در معده تولید تخامه می نماید . مخصوصا زمانی که بین افطار و سحر فاصله ی زیادی نیست و از هفت ساعت تجاوز نمی کند .
نوشیدن نوشابه های گازدار در ماه مبارک رمضان همراه افطار و سحر و بین آنها چندان خوب نیست . ولی خوردن سکنجبین و دوغ دو ساعت بعد از افطار کمی مفید است .
با مطالعه ی آن چه که تا کنون گفته شد ، در می یابیم که تهیه ی غذای افطار اصول خاص خودش را دارد . غذاهایی که برای وعده افطار تدارک دیده می شوند باید به گونه ای باشند که نیاز بدن شما را بعد از گذشت چندین ساعت گرسنگی تامین کنند . توجه داشته باشید که موقع افطار هرگز پر خوری نکنید .