تهران

کرونا و سوالات متداول در مورد کرونا

سوالات رایج درباره شیوع ویروس کرونا
همزمان با شیوع کرونا ویروس جدید موسوم به کووید 19 در ایران و افزایش روز افزون میزان مبتلایان به این ویروس، سوالات بسیاری در میان مردم درباره پیشگیری و درمان و تست تشخیصی این ویروس بوجود آمده که در مقاله پیش رو به برخی از اصلی ترین این سوالات خواهیم پرداخت.

سوالات رایج درباره کرونا ویروس

در دسامبر 2019 در شهر ووهان استان هوبی چین در پی شیوع نوعی از بیماری ناشناخته که منجر به سینه پهلوی بدون علت مشخص در میان اهالی شد و درمان ها و واکسن ها برای مقابله با آن موثر نبود، نوع جدیدی از کرونا ویروس با همه گیری در انسان مورد شناسایی قرار گرفت.
سازمان بهداشت جهانی با شیوع بیشتر این بیماری در بیش از 90 کشور دنیا و افزایش میزان مبتلایان و فوتی های ناشی از ابتلا به این ویروس، نام  رسمی کووید 19 (COVID-19) را برای این نوع از کرونا ویروس نوظهور انتخاب کرد.

کرونا ویروس
کرونا ویروس جدید موسوم به کووید 19

 

کرونا ویروس در ایران

حال با شیوع پیدا کردن این ویروس در ایران و ابتلا شدن چند هزار نفر به آن و به دنبال آن فوت ده ها نفر از این مبتلایان نگرانی ها و سوالات رایج بسیاری در مورد ویروس کرونا در میان مردم رواج پیدا کرده است. در ادامه این مطلب به برخی از این دغدغه های مردم در این خصوص خواهیم پرداخت.

کرونا ویروس
کرونا ویروس جدید در ایران

آیا روش تشخیص کرونا وجود دارد؟

یک نوع آزمایش تشخیصی که می تواند ابتلای شما به این ویروس را تایید یا تکذیب کند وجود دارد. به منظور تشخیص ویروس جدید کرونا که باعث ایجاد عفونت تنفسی تحت عنوان کووید 19 می شود یک روش آزمایشی رایج بکار گرفته می شود که از آن برای تشخیص و شناسایی ویروس هایی مانند ایدز و سارس استفاده می شده است.
توالی ژنوم (فرمول ژنتیکی) ویروس کرونای جدید در نیمه ژانویه توسط پژوهشگران چینی مشخص شده و در اختیار همه قرار گرفت. معیار تشخیصی ویروس جدید کرونا، طبق فرمول ژنتیکی مشخص شده توسط چینی ها مورد سنجش قرار می گیرد تا از طریق آن مشخص شود که فرد آلوده به این ویروس است یا نه.
روش آزمایش فوق بدین گونه است که از گلو یا بینی فرد مشکوک به ابتلا نمونه برداری صورت گرفته و به آزمایشگاه ارسال می گردد. در برخی مواقع همراه با نمونه خلط نمونه خونی نیز در اختیار آزمایشگاه قرار می گیرد. نمونه اغلب از کسانی که دارای علائم تب، تنگی نفس و سرفه هستند گرفته می شود.
در پروسه تشخیص آزمایشگاهی ویروس کرونا از روشی تحت عنوان واکنش زنجیره ای پلی مراز کمی (quantitative polymerase chain reaction) با بکارگیری آنزیمی به نام نسخه بردار معکوس (Reverse trancriptase) استفاده می شود.
مزیت واکنش زنجیره ای کمی یا همزمان در این است که مضاف بر تشخیص وجود ویروس، قادر است از روی تعداد ژنوم تعداد ویروس را نیز در نمونه آزمایشی انجام شده تعیین نماید.
انجام این آزمایش در دو مرحله اصلی صورت می گیرد که شامل تشخیص اولیه و تایید تشخیص می شوند؛ در این پروسه مجموعا سه آزمایش انجام می گیرد که در اصل هر آزمایش بررسی و اندازه گیری یک توالی ژنتیکی ویروس است.
برای نتیجه گیری قطعی آزمایش تشخیص کووید 19 از زمان ارسال نمونه 24 ساعت زمان لازم است.

کرونا ویروس
روش تشخیص و تست کرونا ویروس

برای تشخیص کرونا چیکار کنیم؟

شاید این مهم ترین سوال این روزهای مردم باشد که چگونه بفهمیم مبتلا به ویروس کرونا شده ایم یا نه؟
باید در نظر داشته باشیم که برخی از علائم مشابه میان ویروس کرونای جدید با سرماخوردگی وجود دارد و نبایستی اشتباه گرفته شوند. ویروس کرونای جدید علائم کمی متفاوت تری از خود بروز می دهد ظاهرا سردرد و تب از علائم اولیه این ویروس هستند و بعد از آن سرفه خشک و بعد از طی حدود یک هفته تنگی نفس بروز می کند که ممکن است باعث راهی شدن فرد به بیمارستان شود.

لازم به ذکر است که علائم عنوان شده ممکن است که بروز کنند ولی حتمی نیستند، و احتمال دارد که برخی از مبتلایان، مدتها ویروس را در بدن خود داشته باشند ولی تا مدتها مشکل بدخیمی در آنها بروز نکند زیرا دوران نهفته این ویروس جدید می تواند تا 14 روز به طول انجامد.
سامانه تست  و آموزش آنلاین  که از طرف سازمان نظام پزشکی ایجاد شده برای تست ابتدایی ابتلا به کرونا می تواند کمک کننده باشد شما با ثبت اطلاعاتی می توانید مراحل موجود در این سامانه را طی کرده و نسبت به وضعیت خود آگاهی پیدا نمایید. 
طبق گفته پزشکان افراد باید در صورت داشتن علائمی مانند تب، سرفه خشک و تنگی نفس در خانه مانده و با مراکز درمانی تماس حاصل نمایند حتی اگر دارای علائم خفیف باشند. تاکید شده که نبایستی در این میان از آنتی بیوتیک ها یا امثالهم استفاده شود چون هیچ تاثیری در درمان یا کاهش میزان قدرت ویروس نخواهند داشت.

ترک نگفتن خانه اولین کاری است که باید در صورت مشاهده علائم مذکور انجام شود مگر اینکه مقصد بیمارستان باشد. در این حال نیز نباید از وسایل نقلیه عمومی استفاده شود. تا حد امکان سعی کنید در اتاقتان بمانید و از تماس با سایر اعضای خانواده بپرهیزید.
می توانید با استفاده از مسیریاب و درج کردن عبارت کرونا در بخش جست و جوی مسیریاب بومی خود، نزدیکترین مرکز درمانی که ارائه دهنده خدمات مرتبط با بیماران کرونایی هستند را بیابید. سعی کنید پیش از مراجعه به مرکز مورد نظر با آنها تماس گرفته و وجود یک مورد مشکوک را گزارش دهید.
نباید فراموش کنید که قبل از اعزام به مراکز درمانی در صورت بودن با خانواده در یک منزل، آنها را نسبت به ضد عفونی کردن سطوح مختلف خانه با دستکش یکبار مصرف آگاه سازید.

زباله مربوط به فرد مشکوک باید جدا شده بعد از گره زده شدن در یک کیسه دیگری قرار داده شود. هم چنین تمام لباس های فرد مشکوک با احتیاط شسته و ضدعفونی گردند.

کرونا ویروس
 تشخیص ابتلا به کرونا ویروس


بیماری کرونا چه علائم و نشانه هایی دارد؟

تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی اصلی ترین علائم کرونا ویروس جدید شمرده می شوند. احتمال دارد قبل از اینکه نشانه های اصلی بیماری بروز کنند، فرد مبتلا طی چند روز سرفه های بدون دلیل داشته باشد. در برخی موارد حادتر این ویروس می تواند موجب اختلال در دستگاه گوارش شده و منجر به اسهال در بیمار شود.
نشانه ها و علائم اصلی بیماری دارای شباهت زیادی با سرماخوردگی است، به همین جهت تشخیص در مراحل ابتدایی چندان آسان نیست و تشخیص ویروس تنها از طریق نمونه برداری از مخاط گلو یا بینی، نمونه خون یا انواع دیگر آزمایش مشخص می شود. چنین انتظار می رود که در حالت خوشبینانه، علائم بعد از طی چند روز خود به خود از بین بروند، ولی چنانچه ویروس دستگاه تنفسی تحتانی (نای و ریه) را درگیر سازد، بخصوص در افراد مسن، منجر به بیماریهای قلبی شده و در افرادی با سیستم ایمنی ضعیف، به ذات الریه منجر می گردد.

کرونا ویروس
علائم ابتلا به ویروس کووید 19


درمان بیماری کرونا چگونه است؟

متاسفانه فعلا هیچ راه درمانی قطعی و هیچ واکسنی برای ویروس کرونا وجود ندارد، و تنها با تقویت سیستم ایمنی و روش های خود مراقبتی و رعایت نکات بهداشتی می توان تا حدودی از ابتلای به این ویروس در امان بود. استراحت مطلق، مصرف مایعات فراوان، بخور برای رفع خشکی گلو و حتی خوردن آب جوش خالی نیز می تواند موثر باشد. بنابراین با توجه به مطالب ذکر شده و با تاکید بر این امر که این ویروس فعلا هیچ درمان قطعی ندارد، استراحت مطلق و نوشیدن مایعات به مقدار فراوان دو کلید اصلی برای مقابله با کرونا محسوب می شوند. 


راههای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

در حال حاضر به دلیل نبود هیچ گونه درمان قطعی و واکسن برای ویروس جدید کرونا، تشخیص زود هنگام و درمان بیمار در قرنطینه تنها راه پیشگیری از سرایت و ابتلا به این ویروس است. 
گام بعدی در جهت جلوگیری از خطر ابتلا به ویروس کرونا کووید 19، اتخاذ محدودیت های مسافرتی و جلوگیری از گردهمایی ها و تجمعات عمومی است.
مرطوب نگه داشتن گلو، اکنون بهترین روش برای پیشگیری است، سعی کنید مانع از خشک شدن گلویتان شوید و تشنه نمانید زیرا زمانی که غشای گلو دچار خشکی شود، ویروس طی 10 دقیقه می تواند بدن شما را مورد حمله قرار داده و آلوده کند.

مطلب مفید بود؟
3
0
اشتراک گذاری:
مطالب پیشنهادی