تهران

ترفندهای مهم برای صرفه جویی در هزینه‌های زندگی

چگونه در مصرف پول صرفه جویی کنیم؟ + صرفه جویی در هزینه ها
ممکن است بسیاری از ما در مدیریت هزینه های زندگی خود دچار مشکل شویم. حتما گاهی برایتان پیش آمده که قبل از اتمام ماه، حقوقتان را کاملا خرج کرده اید و پولی برای باقی روزها باقی نمانده است. این یعنی یک مشکل بزرگ! پس بهتر است هرچه زودتر با راهکارهای کاهش هزینه‌ی زندگی و مدیریت مخارج روزانه آشنا شوید.

به طور کلی راهکارهای مختلفی برای صرفه جویی در هزینه‌ های زندگی با محوریت صرفه جویی در پوشاک، صرفه جویی در مواد غذایی، مدیریت مخارج روزانه و... وجود دارد. پس اگر می‌خواهید بدانید چگونه می‌توان هزینه‌های زندگی را کاهش داد، راهکارهایی را که در ادامه برایتان آورده‌ایم دنبال کنید.


راهکار اول: لیستی برای مخارج خانه در طول یک ماه تهیه کنید.

یکی از راهکارهای کاهش هزینه‌ی زندگی همین است. کافیست یک دفتر را به این کار اختصاص داده و در طول یک ماه هر هزینه‌ای که خرج می‌کنید را با ذکر توضیحات، مقدار و تاریخ مربوط به آن یادداشت کنید. برای مثال فرض کنید امروز به سوپرمارکت رفته و مبلغی مشخص را برای خرید مواد مورد نیاز خود خرج کرده‌اید.در اولین فرصت پولی را که برای خرید خود پرداخت کرده‌اید، در دفتری که گفتیم ثبت و این کار را هر روز رعایت کنید.
پیشنهاد ما این است که می‌توانید برای مرتب کردن لیست خود، جدولی تنظیم کرده و اطلاعات را به طور منظم در جدول بنویسید. با این کار در پایان هر ماه، متوجه خواهید شد که پول خود را برای چه اموری مصرف کرده‌اید. این یعنی صرفه جویی در هزینه‌ های زندگی! همچنین توانایی بهتری در مدیریت مخارج روزانه و ماهیانه خواهید داشت. زیرا ثبت پولی که برای هر کار خرج کرده‌اید، امور غیر ضروری که قبلا به آن توجهی نداشتید را به شما یادآور می‌شود.

راهکار دوم: از تخفیف‌های ویژه، حراج پایان فصل و مناسبتی، و فروش فوق العاده بهره بگیرید!

با استفاده از این تخفیف‌ها می‌توانید به میزان زیادی در هزینه‌های خود صرفه جویی کنید. بنابراین برای اطلاع پیدا کردن از حراجی‌ها و تخفیف‌های ویژه‌ی فروشگاه‌های سطح شهر، هوشیار باشید. از این طریق خیلی راحت صرفه جویی در مواد غذایی و صرفه جویی در پوشاک ممکن می‌شود.
این روش یکی از موثرترین راه‌هایی است که به ما می‌آموزد چگونه در مصرف پول صرفه جویی کنیم. به همین سادگی می‌توان مدیریت مخارج روزانه را در دست گرفت.

 

راهکار سوم: تا حد ممکن غذاهای خانگی را جایگزین رستوران‌های مجلل کنید.

بعضی اوقات به دلیل خستگی یا کمبود وقت، صرف غذا در رستوران تنها راه چاره‌ی ما خواهد بود. اما همین مساله باعث می‌شود میزان بسیار زیادی از پول خود را صرف ناهار و شام در رستوران‌های سطح شهر بکنیم. در حالی که با یک سوم آن مبلغ قادر خواهید بود غذای خود را در منزل تهیه و میل کنید.
حتی اگر گاهی فرصت کافی برای پخت غذاهای روزانه ندارید، می‌توانید با جست و جو دستور غذاهایی را پیدا کنید که در زمان کمی آماده می‌شوند، مانند فینگرفودها یا غذاهای کنسروی. یک راهکار دیگر  صرفه جویی در هزینه‌ های زندگی در این مورد نیز وجود دارد. می‌توان در صورت لزوم، غذای اصلی را در رستوران میل کرده و صرف دسر یا پیش غذا را به منزل واگذار کنید.
این راه حل را دست کم نگیرید! راهکارهای کاهش هزینه‌ی زندگی، بسیاری از اوقات شما را از گرفتاری‌های مالی بعدی نجات می‌دهند.
 

راهکار چهارم: از سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی به طور بهینه استفاده کنید.

بسیاری اوقات با رعایت نکردن ساده‌ترین کارها، ناچار می‌شویم در مدت زمان طولانی‌تر و با آخرین شدت از وسایل سرمایشی و گرمایشی در خانه یا محیط کار استفاده کنیم. برای مثال، در زمستان با پوشیدن لباس گرم و کافی در منزل، می‌توانید با شدت کمتری از بخاری، شوفاژ و وسایل مشابه استفاده کنید.
هم چنین با بستن درها، پوشاندن درز پنجره‌ها، استفاده از پرده، خاموش کردن وسایل گرمایشی زمانی که سالن یا اتاق خالی است، و بسیاری روش‌های دیگر قادر هستیم هزینه‌های محوله را کاهش دهیم. به همین صورت با راهکارهای مختلف دیگر می‌توان هزینه‌های مصرفی برای برق، گاز، آب و تلفن را کاهش داد.
مدیریت مخارج روزانه و صرفه جویی در هزینه‌ های زندگی با همین راهکارهای ساده، کمک می‌کند تا حقوق دریافتی خود را پایان ماه در اختیار داشته باشید. حتی با کمی دقت بیشتر می‌توان مقداری پول نیز برای روز مبادا پس‌انداز کرد. یکی از بهترین پاسخ ها به سوال «چگونه در مصرف پول صرفه جویی کنیم؟» همین است!
 

راهکار پنجم: تهیه‌ی وسایل با مصرف بهینه فراموش نشود!

در هنگام خرید وسایل برقی برای خانه، به خصوص یخچال و کولر، به برچسب انرژی بر روی آن‌ها دقت کنید. این برچسب‌ها بازده انرژی مصرفی توسط آن وسیله را نشان می‌دهند. برای مثال وسایل برقی که برچسب آنها A است، مصرف انرژی کمتری نسبت به وسایل B دارند. همینطور وسایل با علامت B نیز کمتر از C انرژی مصرف خواهد کرد.
به همین شیوه، با در نظر گرفتن علامت + در جلوی حرف A، مصرف آن کمتر و کمتر می‌شود. خوشبختانه چنین وسایلی به وفور در بازار یافت شده و پیدا کردن آن‌ها شما را به زحمت نخواهد انداخت. یکی از موارد مورد توجه دیگر استفاده از لامپ‌های کم مصرف یا با مصرف بهینه است. گفته می‌شود این لامپ‌ها تا حدود 80 درصد کمتر از لامپ‌های معمولی برق مصرف می‌کنند.
راهکارهای کاهش هزینه‌ی زندگی به همین سادگی خواهند بود. کافی است دقت و هوشیاری خود را بالا برده و مدیریت مخارج روزانه را شروع کنید.
 

راهکار ششم: حمایت از کالای ایرانی، صرفه جویی در هزینه ها!

خرید از برندهای معتبر و با کیفیت ایرانی را جایگزین لوازم و خوراکی‌های لوکس خارجی کنید. خوشبختانه در سال‌های اخیر بسیاری از برندهای ایرانی توانسته‌اند کالاهای با کیفیت و با قیمت مناسب تولید کنند. بنابراین بهتر است آن‌ها را امتحان کرده و در صورت رضایت، از خرید کالاهای مشابه خارجی که گران قیمت نیز هستند، اجتناب کنید.
این راهکار یکی از بهترین روش‌های صرفه جویی در هزینه‌ های زندگی و مدیریت مخارج روزانه است. بعلاوه، به اقتصاد کشور و حمایت از تولید کنندگان داخلی نیز کمک شایانی خواهد کرد.

راهکار هفتم: از هزینه‌های اضافی و غیر ضروری تا حد امکان، اجتناب کنید.

در برخی امور روزمره با کمی دقت، می‌توان هزینه‌های اضافی را حذف کرد. برای مثال، با انتخاب تفریحات ارزان‌تر، پول کمتری خرج کنید. از رفتن به رستوران‌های لوکس وگرانقیمت خودداری کرده و به رستوران‌های معمولی بروید. حتی می‌توانید ماهیانه فقط 2-1 بار به تفریح پر خرج پرداخته و باقی اوقات از آن صرف نظر کنید.
به همین شیوه، تا حد زیادی مدیریت مخارج روزانه امکان پذیر خواهد بود. هم چنین در این زمینه می‌توان با دوری از فعالیت‌های اعتیاد آور متعدد پول کمتری خرج کرد. خودداری از مصرف مواد اعتیاد آور و حتی اینترنت و فضای مجازی، بسیاری هزینه‌های اضافی تحمیل شده را کاهش می‌دهد.

برای صرفه جویی در هزینه ها، از پرداخت های غیر ضروری اجتناب کنید!
پرهیز از خرج کردن های غیر ضروری، راه صرفه جویی در هزینه های زندگی

 

راهکار هشتم: وقتی از وسایل برقی استفاده نمی‌کنید یا شب‌ها، آن‌ها را از برق بکشید!

یکی دیگر از راهکارهای کاهش هزینه‌ی زندگی همین است. جالب است بدانید این وسایل حتی در صورتی که روشن نباشند، برق مصرف می‌کنند! بنابراین در مورد چنین وسایلی مثل شارژر، تلویزیون و مانند آن، شب‌ها، زمانی که از منزل بیرون می‌روید و حتی ساعاتی که خاموش هستند، دوشاخه‌ی آن‌ها را از پریز خارج کنید. برای راحت‌تر کردن این کار، می‌توانید وسیله‌های برقی متعدد را به یک چندراهی برق وصل کنید. سپس با خارج کردن سیم اصلی چند راهی از پریز، همه‌ی آن‌ها را به یکباره خاموش کنید.
همچنین، وقتی از اتاق، سالن یا هر قسمت دیگر خانه استفاده نمی‌کنید، لزومی ندارد  لامپ‌ها روشن باشند. تلویزیون، کولر وسایل مشابه نیز از این موضوع مستثنی نیستند. با خاموش کردن وسایلی که به آن‌ها نیاز ندارید، تا حد زیادی صرفه جویی در هزینه‌ های زندگی را تحقق می‌بخشید.

 

راهکار نهم: از از وسایل نقلیه‌ی عمومی استقبال کنید.

اگر می‌پرسید چگونه در مصرف پول صرفه جویی کنیم، این پاسخ از اولین جواب‌ها به شماست. بدیهی است که استفاده از مترو و اتوبوس علاوه بر کمک به کنترل آلودگی هوا و ترافیک، هزینه‌ی کمتری را نیز بر فرد تحمیل می‌کند. بنابراین برای خرید، رفت و بازگشت از محیط کار، و سایر فعالیت‌های روزمره از این وسایل استفاده کنید. صرفه جویی در هزینه‌ های زندگی از این طریق، طعم شیرینی خواهد داشت، زیرا به کنترل ترافیک نیز کمک کرده‌اید.

راهکار دهم: قبل از خرید، لیست مواد مورد نیاز خود را تهیه کنید.

داشتن فهرستی از وسایل و مواد مورد نیازتان، باعث می‌شود دقیقا به سراغ همان چیزی بروید که واقعا می‌خواهید. در غیر این صورت، به فروشگاه‌های متفرقه مراجعه و زمانی به خود می‌آیید که مواد غیر ضروری خریداری کرده‌اید.
وسوسه‌ی خرید لوازم مختلفی که نیاز حتمی شما نیست، چیزی نیست که بتوان آن را کتمان کرد. کافی است از لباسی خوشتان بیاید، بلافاصله آن را خریداری کرده و از هدف اصلی خود دور می‌شوید. درحالیکه با تهیه‌ی لیست خرید، می‌توان صرفه جویی در پوشاک و صرفه جویی در مواد غذایی را عملی کرد.

برای صرفه جویی در هزینه های زندگی، لیست خرید داشته باشید.
تهیه‌ی لیست خرید، به مدیریت مخارج روزانه کمک می کند.


تا این جا 10 روش موثر در بین راهکارهای کاهش هزینه‌ی زندگی را برای شما عنوان کردیم. حالا که یاد گرفتیم چگونه در مصرف پول صرفه جویی کنیم، بهتر است هرچه زودتر روش‌های گفته شده را در زندگی خود پیاده کنیم. شما با رعایت کردن این نکات می‌توانید مخارج خود را در طول ماه تنظیم و مدیریت کنید. همچنین صرفه جویی در هزینه‌ های زندگی ، این امکان را به شما می‌دهد تا ماهیانه مقداری پول پس‌انداز کنید. سپس بعد از مدتی، وسایل مورد نیاز خود را تهیه کرده یا به مسافرت دلخواه خود بروید.

 

مطلب مفید بود؟
3
0
اشتراک گذاری:
مطالب پیشنهادی