سیاتیک چیست و چگونه درمان می شود؟
در این مقاله به بررسی بیماری سیاتیک، عوامل بروز آن و درمان آن می پردازیم و به شما می گوییم که چگونه باید از آن پیشگیری کنید. با ما همراه باشید.
در بدن ما عصبی وجود دارد که از قسمت پایینی کمر (همان نخاع) شروع می شود و تا انتهای پاها ادامه دارد. این عصب از بلند ترین عصب ها در بدن ما به شمار می رود که وظیفه ی آن کنترل کردن عضلات پشت زانو و پایین پا می باشد. همچنین این عصب باعث ایجاد حس در پشت ران ها، قسمتی از پایین پا و کف پا می شود.
هنگامی که عملکرد این عصب دچار اختلال شود، بیماری به اسم سیاتیک در بدن فرد بروز می یابد که این بیماری همراه با درد، ضعف، بی حس شدن و سوزن سوزن شدن پاها می باشد.
چرا به سیاتیک مبتلا می شویم؟
سیاتیک در صورتی در بدن بروز می کند که:
- قسمت پایینی کمر و ستون فقرات آسیب ببیند و یا ناراحت باشد،
- دیسک های کمر بشکند،
- دیسک از جای اصلی خودش خارج شود،
- عضلات باریک باسن دچار درد شوند،
- تومور داشتن،
- لگن خاصره آسیب ببیند و یا بشکند،
- فرد خونریزی داخلی داشته باشد،
- فرد تومور داشته باشد،
- فرد عفونت داشته باشد،
- فرد دچار بیرون زدگی دیسک باشد،
- استخوان ها بیش از اندازه رشد کنند،
- عصب سیاتیک در اثر دیابت صدمه ببیند،
- فرد پوکی و یا شکستگی استخوان داشته باشد،
-فرد مبتلا به استئوآرتریت باشد،
- به عصب سیاتیک فشار وارد شود،
- کانال نخاع تنگ باشد،
- فرد باردار باشد،
- لختگی خون به وجود بیاید،
- ورم چرکی در بدن ایجاد شود،
- وزن فرد افزایش داشته باشد،
- فرد فعالیت های فیزیکی و ورزشی نداشته باشد،
- کفش های پاشنه بلند پوشیده شوند،
- فرد روی تشک خیلی نرم بخوابد،
چگونه می توان سیاتیک را درمان کرد؟
به طور معمول در بیشتر اوقات سیاتیک به طور خود به خود از بین می رود. البته باید بگوییم که خطر بازگشت آن هم زیاد می باشد. برای شروع درمان، شما باید مطمئن شوید که شما به سیاتیک مبتلا هستید نه بیماری دیگری. برای این کار می توانید به یک پزشک مراجعه کنید. در این صورت پزشک تشخیص می دهد که آیا شما نیاز به درمان کردن سیاتیک دارید و یا این که این بیماری در شما به خودی خود خوب می شود.
ما در ادامه ی مقاله به شما راه های خانگی برای درمان سیاتیک را آموزش می دهیم که شما می توانید در صورت لزوم آن ها را انجام دهید و اگر موثر واقع نشدند، از دارو ها استفاده کنید.
چگونه در خانه سیاتیک را درمان کنیم؟
- محل مورد نظر را با استفاده از کمپرس آب سرد و گرم، سرد و گرم کنید. یعنی این که شما باید برای مدت 48 الی 72 ساعت ابتدایی را با استفاده از کمپرس سرد و یا یخ، محل مورد نظر را سرما دهید و پس از آن با استفاده از کیسه های آب گرم، حوله ی داغ و هر چیز دیگری آن را گرم کنید.
- از دارو هایی که مسکن هستند مانند ایبوپروفن و یا استامینوفن استفاده کنید تا دردتان کاهش یابد.
- سعی کنید که بیشتر از 2 روز نخوابید و در رختخواب نمانید.
- برای نشستن نکاتی که گفته می شود را رعایت کنید: 1- از نشستن بر روی صندلی هایی که نرم هستند خودداری کنید. 2- خم نشوید و صاف بنشینید. 3- پاهای تان را بالا نبرید.
- برای خوابیدن روی یک مکان سفت، به پشت دراز بکشید و بالشتی را زیر زانو هایتان قرار دهید. همچنین می توانید، روی یک طرف بدن تان دراز بکشید و بالشتی را بین زانو های تان بگذارید.
- ورزش یوگا و پیلاتس را انجام دهید. ورزش یوگا و پیلاتس فواید بسیار زیادی دارند که یکی از آن ها کاهش درد سیاتیک و بهبود آن می باشد.
- در روز های اولی که به بیماری سیاتیک مبتلا شده اید، فعالیت های تان را کاهش دهید. سپس دوباره کم کم فعالیت های روزانه تان را از سر بگیرید.
برای درمان سیاتیک از چه درمان هایی استفاده کنم؟
برای درمان کردن سیاتیک راه های زیادی وجود دارد، در زیر بعضی از آن ها به اختصار ذکر شده است.
1- استفاده از طب سوزنی برای درمان سیاتیک
طب سوزنی می تواند یکی از بهترین تسکین ها برای درد پشت باشد و شما می توانید برای آن از یک متخصص طب سوزنی کمک بگیرید.
2- استفاده از کایروپراکتیک برای درمان سیاتیک
این نوع درمان سیاتیک، با استفاده از دستکاری کردن ستون فقرات انجام می گیرد. مطالعات نشان داده است که این روش درمان باعث حرکت و بهبود یافتن عملکرد و کاهش یافتن درد در ستون فقرات می شود.