قبل از سوراخ کردن گوش این نکات را با دقت بخوانید
قبل از سوراخ کردن گوش این نکات را با دقت بخوانید
سوراخ کردن گوش عملی زیبایی محسوب میشود که در بین اکثر خانمها و بعضی آقایان بسیار پرطرفدار و محبوب است. با اینکه سوراخ کردن گوش بسیار ساده است و در عرض چند دقیقه بدون درد و خونریزی انجام میشود اما باید نکات مهمی را در رابطه با این کار رعایت کرد که در این مقاله از تیجور به طور مفصل، سوراخ کردن گوش را بررسی کردهایم.
بهترین زمان سوراخ کردن گوش
به گفته روانشناسان بهتر است این کار را به خود کودکان واگذار کنید تا خودشان از شما بخواهند تا گوشهایشان را سوراخ کنید و به صورت کلی بهتر است این کار زمانی انجام شود که کودک فهمی از سوراخ کردن گوش و اینکه چرا قرار است درد بکشد داشته باشد. اما اگر میخواهید گوش فرزندتان را هنگامی که نوزاد است سوراخ کنید بهترین زمان برای سوراخ کردن گوش نوزاد 6 ماهگی به بعد است زیرا نوزادان زیر 6 ماه به دلیل پایین بودن سیستم ایمنی نمیتوانند با عفونت و باکتری مقابله کنند پس بهتر است نوزاد برای سوراخ کردن گوش بالاتر از 6 ماه سن داشته باشد تا کمی سیستم ایمنی بدنش قویتر شده باشد.
نحوه سوراخ کردن گوش با دستگاه مخصوص
این کار با استفاده از دستگاه مخصوص انجام میشود که بهتر است برای سوراخ کردن گوش با دستگاه به جای رفتن به آرایشگاهها که محیط آلودهای دارند به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کنید.
بقیه مراحل ضدعفونی کردن و مراقبتهای آن همانند مراحل سوراخ کردن گوش در خانه است که در ادامه به آن میپردازیم.
نحوه سوراخ کردن گوش در خانه
به صورت کلی سوراخ کردن گوش در منزل را به هیچ عنوان پیشنهاد نمیکنیم ولی در طی شرایطی خاص اگر مجبور به انجام این کار در منزل شدید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
- اول از همه محیط عاری از هر گونه آلودگی، میکروب و باکتری باشد که برای این کار حتما محیط و همچنین گوش خود را ضدعفونی کنید.
- از سوزنهایی که مخصوص سوراخ کردن گوش هستند استفاده کنید و آن را کاملا استریل نمایید. این سوزنها حفرهدار هستند و هنگام سوراخ کردن گوش راحت میتوانید گوشواره را جا بندازید. همچنین این سوزنها را به راحتی میتوانید از داروخانهها و فروشگاههای لوازم پزشکی تهیه کنید. حفرههایی که در گوش ایجاد میکنید باید بزرگتر از گوشواره باشد تا بتواند جا باز کند.
کسانی که اولین بار است از گوشواره استفاده میکنند بهتر است سایز استاندارد آن را بیاندازند که بدین منظور میتوانید از گوشوارههای طبی یا فلزی با کیفیت استفاده کنید تا عفونت گوش نگیرید.
اگر به بدلیجات حساسیت دارید بهترین گوشواره برای شما از جنس طلای 24 عیار است که در آن ناخالصی وجود ندارد. حتی طلای 18 عیار نیز دارای ناخالصی است که پیشنهاد نمیشود.
اگر میخواهید از سوزن استفاده کنید ابتدا برای استریل کردن آن سر سوزن را کاملا داغ کنید تا قرمز شود. بعد از آن سوزن را 10 تا 15 دقیقه روی بخار آب جوش نگه دارید و سپس با الکل ضدعفونی کنید. حتما هنگام ضدعفونی کردن سوزن از دستکش یک بار مصرف استفاده کنید تا از انتقال میکروب و عفونت جلوگیری شود.
بعد از این کار دستان خود را با آب و صابون بشویید تا عاری از میکروب شوند.
ابتدا موهای فرد را جمع کنید زیرا ممکن است مو دارای باکتری باشد. با این کار هنگام سوراخ کردن گوش، مو با آن قسمت تماس ندارد و باعث عفونت نمیشود.
نرمه گوش و قسمت گوشواره را با الکل و یا گاز استریل ضدعفونی کنید.
نحوه سوراخ کردن گوش
از ماژیک برای علامت گذاری قسمتی که میخواهید سوراخ کنید استفاده کنید. با این کار تقارن ایجاد میکنید باعث میشوید که هنگام سوراخ کردن بالا و یا پایین نباشد. بعد از علامت گذاری میتوانید با آینه از تقارن علامتها مطمئن شوید.
در پشت گوش از یک تکه چوب پنبه یا صابون استفاده کنید تا هنگام سوراخ کردن گوش سوزن به گردنتان برخورد نکند. نکته مهم این است که به هیچ عنوان از سیب زمینی و یا گوجه فرنگی استفاده نکنید چون ممکن است دارای باکتری باشند و در گوش عفونت ایجاد کنند.
سوزن را به صورت عمودی و زاویه 90 درجه روی محل لاله گوش که با ماژیک علامت زدهاید نگه دارید. سپس آن را به آرامی از لاله گوش عبور دهید. ممکن است هنگام عبور سوزن نرمه گوش صدا بدهد که جای نگرانی نیست. برای سوراخ کردن گوش بهتر است از سوزنهای مخصوص سوراخ کردن گوش که حفرهدار است استفاده کنید تا به راحتی پس از سوراخ کردن گوشواره را از لاله گوش رد کنید.
ولی اگر با سوزن این کار را انجام دادید قبل از درآوردن کامل سوزن گوشواره را قسمتی که سوراخ کردهاید قرار دهید تا راه آن بسته نشود. یا میتوانید به جای گوشواره از نخ استفاده کنید تا راه سوراخ گوش بسته نشود. اگه همان زمان گوشواره یا نخ را نیندازید بعد چند دقیقه تا چند ساعت قسمت سوراخ شده ترمیم میشود.
مراقبتهای پس از سوراخ کردن گوش
- گوشواره را بعد از 6 هفته میتوانید در بیاورید و گوشواره را استریل کنید یا گوشواره دیگری بیاندازید ولی در کل باید تا 6 ماه گوشواره بیاندازید تا سوراخ گوش تثبیت شود و بعد از آن اگر گوشواره را دربیاورید دیگر بسته نمیشود.
- حتما محلی که سوراخ کردهاید را با محلول آب و نمک هر روز شست و شو دهید و ضدعفونی کنید. میتوانید محلول مخصوص شست و شوی گوشهای سوراخ شده را از داروخانه تهیه کنید.
- چندبار گوشوارهها را در گوش بچرخانید تا به زخم نچسبند.
- در مدت 6 هفتهای ترمیم و تثبیت سوراخ گوش از اسپری و تافت مو استفاده نکنید چون باعث عفونت گوش میشود.
- اگر احساس کردید گوشتان متورم و قرمز شده است حتما در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.
سوراخ کردن ناحیه غضروفی گوش
درست است که بهترین محل برای سوراخ کردن گوش لاله گوش است اما امروزه قسمت غضروفی گوش را نیز سوراخ میکنند. بهترین محل برای سوراخ دوم گوش لاله گوش است اما میتوان آن را در قسمت غضروفی گوش هم انجام داد. این کار حتما باید به دست پزشک انجام شود زیرا قسمت غضروفی گوش فاقد رگهای خونی میباشد و ریسک عفونت آن بالا بسیار است و اگر درست انجام نشود فرد مبتلا به عفونت گوش میشود. دوره نقاهت غضروف گوش بیشتر از لاله گوش است و از 8 هفته بیشتر درمان آن طول میکشد. هنگامی که غضروف گوش را سوراخ کردید به هیچ عنوان قبل از شستن دستها به آن دست نزنید زیرا این منطقه نسبت به میکروب بسیار حساس است.
مراقبت بعد از سوراخ کردن ناحیه غضروفی گوش
- بعد از سوراخ کردن غضروف گوش حتما هر روز آن را با محلول ضدعفونی کننده گوش یا محلول آب و نمک شست و شو دهید.
- هر روز روبالشتی خود را عوض کنید.
- روی گوش خود نخوابید.
- به گوشهایتان دست نزنید.
- از اسپری و عطر استفاده نکنید.
- چند دور گوشواره را در گوش بچرخانید تا گوشواره به زخم نچسبد.