تهران

آیا می دانید مقدار مجاز قند خون در بدن انسان چقدر است

مقدار مجاز قندخون
اطلاع از میزان قندخون برای هر فرد می‌تواند امری مهم باشد. تشخیص میزان گلوکز موجود در خون باعث می‌شود تا افراد سالم از بیماری های موجود پیشگیری کرده و همچنین افرادی که دیابت دارند به کنترل بیماری خود بپردازند. در این بخش شما را با مقادیر نرمال قندخون در افراد و حالات مختلف آشنا خواهیم کرد.

آیا می دانید مقدار مجاز قند خون در بدن انسان چقدر است

قندخون در اصل نشان دهنده میزان گلوکز موجود در خون ماست. گلوکز یک نوع قند است که بیش از دیگر انواع دیگر قند در بدن وجود دارد. در واقع قندهای موجود در مواد غذایی مانند شیر و میوه ها در بدن به گلوکز تبدیل شده و صرف سوخت وساز بدن ما می‌شود. اطلاع از میزان گلوکز خون به شما کمک می‌کند تا بیماری های خود همانند دیابت را کنترل کرده و ازاوج گیری آن جلوگیری کنید. همانطور که می دانید میزان قند خون یک انسان در همه شرایط مقداری ثابت نیست و بر اثر عواملی تغییر می‌کند. به دلیل وجود این تغییرات بررسی منظم میزان فشار خون برای افراد به خصوص افرادی که بیماری خاصی دارند کاری لازم و ضروریست.
در بررسی میزان قند خون می‌بایست به محدوده های تعیین شده توجه داشته باشید. اگر قندخون شما مقداری پایین تر از 100 باشد یعنی این که شما دیابت ندارید و یک فرد سالم و با قند خون کاملا طبیعی هستید، اگر این میزان ما بین 100 تا 126 باشد شما مستعد ابتلا به دیابت در آینده هستید و می‌بایست پیشگیری های لازم را صورت دهید. اما قند خون بالای 130 به این معناست که فرد دارای بیماری دیابت است و باید تحت درمان قرار گیرد.
معمولا افرادی که علائم خاص و غیر معمول دارند باید میزان قند خون خود را مرتب کنترل کرده و نزدیک شدن آن به حد هشدار را به پزشک اطلاع دهند. برای کنترل قندخون بیش از هرچیز باید رژیم غذایی را به خصوص در افراد سالمند مدیریت کرد.
از جمله علائمی که در صورت وجود بیماری دیابت بروز می‌کند سرگیجه و تکرر ادرار است. در صورت بروز این گونه علائم در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید. اما در صورت تشخیص قطعی قند خون بالا فرد می‌بایست مواردی را رعایت کرده که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

 

جلوگیری از اضافه وزن

افزایش وزن در افرادی که فشار خون بالا و دیابت دارند می‌تواند خطرناک باشد پس در صورت وجود این بیماری در شما حتما به وزن خود توجه داشته باشید.


استفاده از رژیم غذایی مناسب

نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، جلوگیری از مصرف فست فودهاست. این نوع غذاها به دلیل داشتن مقدار زیادی چربی مضر می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را تا حد زیادی در شما بالا ببرد.
اما سوالی که می‌تواند برای شما پیش بیاد این است که میزان قندخون نرمال در حالات مختلف چه میزان باید باشد.

مقدار نرمال قندخون


قندخون نرمال در حالت ناشتا

میزان قندخون در حالتی که فرد مبتلا به دیابت بوده و ناشتا باشد مقداری در حدود 80 الی 130 میلی گرم بر دسی لیتر است. این میزان در افراد سالم می‌بایست بین 70 الی 99 میلی گرم بر دسی لیتر باشد.

قندخون نرمال دوساعت بعد از مصرف غذا

قندخون نرمال برای افرادی که دیابت دارند و حدود دوساعت از مصرف آخرین وعده غذایی آن ها می‌گذرد مقداری کمتر از 180 میلی گرم بر دسی لیتر است. این میزان در یک فرد سالم باید کمتر از 140 میلی گرم بر دسی لیتر باشد.

آزمایش HbA1c

این نوع آزمایش میزان گلوکز خون را در بلند مدت بررسی کرده و نتیجه را اعلام می‌کند.
نتیجه این آزمایش در افراد مبتلا کمتر از 7 درصد و در افراد سال کمتر از 7.5 درصد خواهد بود.

قندخون نرمال در دیابت بارداری

قندخون در بارداری


این میزان در خانم های باردار در صورتی که ناشتا باشند بین 60 تا 99 میلی گرم بر دسی لیتر و بعد از مصرف غذا 100 الی 129 میلی گرم بر دسی لیتر است. در صورت انجام آزمایشات HbA1c مقدار حاصل باید کمتر از 6 درصد را در حالت نرمال نشان دهد.

میزان قندخون نرمال در مادر باردار با سابقه بیماری دیابت قبلی

خانم های بارداری که از قبل از دوره بارداری خود دیابت داشته اند در حالتی که ناشتا باشند باید قندخون 60 الی 99 میلی گرم بر دسی لیتر داشته و پس از مصرف غذا این میزان به 100 الی 129 میلی گرم بر دسی لیتر می‌رسد.انجام آزمایش تشخیص قند خون از نوک انگشت یکی از راه های اندازه گیری قندخون در طول روز است. معمولا افرادی که انسولین تزریق می‌کنند باید به صورت مرتب این کار را انجام دهند.

آزمایش قند خون

افرادی که دیابت دارند باید در مراحل مختلف در طول روز قندخون خود را چک کنند. به عنوان مثال بلافاصله پس از بیدار شدن، در حالت ناشتا و پس از غذا خوردن باید میزان قندخون را کنترل کنند تا مطمئن شوند که قندخون آن ها در حد نرمال بوده و در حالت طبیعی خود قرار دارد. در غیر این صورت می‌بایست دارو تجویز شده توسط پزشک خود را مصرف کنند.

مطلب مفید بود؟
3
1
اشتراک گذاری:
مطالب پیشنهادی